Puijon kehityksen alkusysäys

Puijon ympärillä olevat asukasyhdistykset järjestivät keskiviikkona 13.3.2016 Puijo-Antikkala-seminaarin Puijon Majalla. Asukasyhdistykset olivat kutsuneet paikalle Kuopion valtuustoryhmien puheenjohtajat, keskeiset virkamiehet ja Puijon alueen yrittäjiä.

Seminaarissa paikalla oli yhteensä 20 henkilöä. Kaupungin virkamiesten seminaarin alussa pitämät alustukset johdattivat osallistujat illan aihealueisiin ja loivat pohjaa keskusteluille. Illan aikana käytiin vilkasta keskustelua niin yrittämisen mahdollisuuksista Puijon alueella kuin Puijon kehitettävistä osa-alueista. Esille nousi mm. tasapuolinen kehittäminen kaupungin asukkaiden ja matkailijoiden välillä. Korostettiin myös olemassa olevien toimintojen säilyttämistä ja kehittämistä.

Asukasyhdistyksen edustajat totesivat seminaarin lopuksi keskustelutilaisuuden olleen erittäin onnistunut. Seminaarissa saatiin purettua erinäisiä, ehkä hieman epäselviä asioita. Keskustelun anti oli sisällöltään monipuolista. Tämä tilaisuus toimi myös ensikokeiluna lähidemokratian kehittämiselle Kuopiossa.

Seminaari saa hyvin todennäköisesti jatkoa myöhemmin tänä vuonna ja valvontaa asioiden etenemisen osalta suorittavat asukkaat ja asukastoimijat.

Yhdessä keskustelemalla saadaan paras lopputulos!

Kommentit on suljettu