Käsityö- ja toimintakerho hyväntekijänä

ASUKASYHDISTYS TEKI VIRKATEN JA NEULOEN HYVÄÄ

Silloin kun elämä on jäähyllä ja on kaukana siitä tarkoituksesta, millaista elämän tulisi parhaimmillaan olla, ihminen kärsii kivuista, sairaudesta ja on keskellä entistä luopumisen tuskaa. Yksi tällaisten tuntemuksien äärelle vievistä asioista on syöpä. Tuolla sairaudella on edelleen huono maine, vaikka nykyaikaisen lääketieteen avulla valtaosa syövistä voidaan parantaa. Mitä voi tehdä, jottei ihminen menetä toivoaan? Vastaus: valaa sitä!

Tähän haasteeseen tarttuivat Inkilänmäen ahkerat neulontaharrastuksen ystävät, jotka löytyivät Inkilänmäen-Peipposenrinteen asukasyhdistys ry:stä. He saivat aikaan 48 kaunista virkattua villapäähinettä ja viisi paria sukkia ilahduttamaan elämänsä taitekohdassa ja todellisessa koitoksessa olevia syöpään sairastuneita. Uurastus aloitettiin syksyllä 2011 ja valmista syntyi rivakasti. Hyväntekeväisyyskohdettakaan ei tarvinnut pitkään miettiä, sillä liki jokaisella on läheinen, joka tuon ankaran taudin kanssa on kamppaillut.

Hyvän mielen iloisina villamyssy – ja sukkalähetteinä toimivat Inkilänmäen-Peipposenrinteen asukasyhdistyksen varapuheenjohtaja Eila Nissinen ja aktiivijäsen Sirkka Kuivalainen tuomisineen. Heidät sekä lämmittävät tuliaiset ottivat vastaan Kys:n syöpätautien osasto kahdeksan osastonhoitaja Merja Katajisto ja erikoislääkäri Piia Kajasviita. Luovutuspäivä 12.11., osui meneillään olevalle ”Tehdään hyvää” – viikolle, (10.-17.11.), jota vietetään vuonna 1775 perustetun Kuopion syntymäpäivien kunniaksi nyt toisena vuotena. Yhtenä tavoitteena tällä teemaviikolla on hyvän mielen kierrätys ja tässä asiassa puikkojaan heilutelleet neulonta aktivistit onnistuivat hienosti.

Mikä onkaan oivallisempi kohde kun elämäänsä nyt kaiken voiman, lähimmäisien tuen ja kannustuksen tarvitsevat syöpäpotilaat.

Hyvän mielen saa aikaan jo pelkkä hymy. Lämpimän hymyn ohella, sanat saatiin teoiksi lämmittävien villamyssyjen ja sukkien muodossa. Tekijät kustansivat langat itse: käsityöpiiristä löytyy aina hyväntahtoisia ja lämminsydämisiä ihmisiä. Laitetaan hyvä kiertämään ” Kuopio” – viikon hyvän tekemiseen kannustaneiden teemojen jälkeenkin kaupungisamme. Tehdään Kuopiosta maailman onnellisin paikka elää oli viikon ydinajatus – ja siihen voi hyvin tämän hyväntekeväisyystempauksen kautta lisätä: turvallinen ja kannustava paikka sairastaa ja parantua!

Teksti: Sari Luotolainen

Ylpeät villamyssyjen ja sukkien tuojat: (vasemmalta) Inkilänmäen-Peipposenrinteen asukasyhdistyksen varapuheenjohtaja Eila Nissinen, aktiivijäsen Sirkka Kuivalainen sekä läheyksen vastaanottaneet syöpätautien osasto kahdeksan erikoislääkäri Piia Kajasviita ja osastonhoitaja Merja Katajisto.

Ylpeät villamyssyjen ja sukkien tuojat: (vasemmalta) Inkilänmäen-Peipposenrinteen asukasyhdistyksen varapuheenjohtaja Eila Nissinen, aktiivijäsen Sirkka Kuivalainen sekä läheyksen vastaanottaneet syöpätautien osasto kahdeksan erikoislääkäri Piia Kajasviita ja osastonhoitaja Merja Katajisto.

Kommentit on suljettu