Antikkalan rinteelle vuokralainen

Antikkalan rinteelle on löytynyt vuokralainen.

Huippupaikat Oy on allekirjoittanut tänään Kuopion kaupungin kanssa 30 vuoden vuokrasopimuksen koskien Antikkalan rinteitä. Vuokra-alueen laajuus on 24 hehtaaria.  Yrityksen tavoitteena on kehittää aluetta ja investoida alueelle 2-3 miljoonaa euroa mm. avaamalla toinen rinne nykyisen rinteen pohjoispuolelle ja rakentamalla toinen hissi nykyisen hissin viereen.

Purku-kuntoisten rakennusten tilalle on tarkoitus rakentaa uudet nykyaikaiset laskettelurinteitä ja ulkoilua palvelevat rakennukset, mm. uusi kahvio ja suksivuokraamo.  Investoinnit on tarkoitus toteuttaa vuosien 2017 ja 2018 aikana sen jälkeen kun lupa-asiat ovat varmistuneet.  Nykyinen rinne on tarkoitus avata tulevan talven aikana heti, kun luonnonlunta on riittävästi.

Kuopion kaupunki osallistuu Antikkalan kehittämiseen rakennuttamalla lumetusjärjestelmään liittyvän putken ja pumppaamon Iso-Valkeisen rantaan. Investointikustannukset ovat arviolta 200 – 300 000 euroa. Tehdyn sopimuksen mukaan kaupungilla on mahdollisuus käyttää lumetusjärjestelmää esimerkiksi ensilumen tekemiseen Ylä-Antikkalassa.

Vuokrattavalla alueella on tehty kesän aikana lukuisia luontoselvityksiä. Luontoselvitysten johtopäätöksenä on, että kahden noron ja yhden lähteen luonnontilaisuuden vaarantamisen osalta on haettava poikkeamislupa, mutta muita esteitä toisen laskettelurinteen rakentamiselle ei ole olemassa. Kuopion kaupunki on jättänyt tarvittavat lupahakemukset Aluehallintovirastolle.

Lisätietoja:
Lauri Suutarinen, 050 597 5397
toimitusjohtaja, Huippupaikat Oy

Unto Juutinen, 044 718 2084
vs. elinkeinojohtaja, Kuopion kaupungin yrityspalvelu

Lähde: Kuopion kaupunki

Kommentit on suljettu