Asuinalueet

Asumista Puijon rinteessä ja sen itäpuolella

Inkilänmäki, Peipposenrinne ja Pihlajalaakso sijaitsevat aivan Puijon selänteen itäpuolella muutaman kilometrin etäisyydellä keskustasta. Inkilänmäkeä ja Peipposenrinnettä rakennettiin 1960− ja 1970-luvuilla sekä Pihlajalaaksoa 2010-luvulla. Alueet tunnetaan Kuopiolle ominaisesta mäkisyydestä sekä luonnonläheisyydestä. Inkilänmäen ja Pihlajalaakson talokannat koostuvat kerros-, rivi- ja omakotitaloasunnoista, Peipposenrinteellä asunnot ovat enimmäkseen pientaloja. Alueet sijaitsevat pääliikenneväylien läheisyydessä, joten liikkuminen keskustaan ja muihin kaupunginosiin on helppoa ja vaivatonta.

Itä-Puijon alueella on viereisen Puijon ansiosta erinomaiset mahdollisuudet ulkoiluun, liikuntaan ja virkistymiseen. Alueelta löytyy kesäisin runsaasti metsän siimeksessä kierteleviä lenkkipolkuja sekä talvisin Kuopion kattavin valaistu latuverkosto. Viereinen Antikkalan laskettelurinne tarjoaa helpotusta vauhdinkaipuuseen. Antikkalan rinteillä sijaitsee lisäksi täysimittainen AA1-luokan frisbeegolfrata.

Itä-Puijon palvelurakenne on monipuolinen ja houkutteleva. Se pitää sisällään suurimman osan päivittäin tarvittavista toiminnoista. Palveluita ovat muun muassa muutama päivittäistavarakauppa, kaksi päiväkotia, muutama leikkipuisto, lounasravintola, huoltoasema, muutama autokorjaamo sekä autokauppoja ja leipomo. Hyvät liikenneyhteydet ja useamman kerran tunnissa kulkevat bussit mahdollistavat palveluiden hakemisen keskustasta ja lähialueilta.

Puijon laella sijaitsevasta kuuluisasta tornista löydät sekä upeat maisemat koko Kuopion ja Kallaveden yli sekä maittavan ravintolan. Puijon pesäpallostadion monipuolistaa alueen urheilutarjontaa yhdessä parin kilometrin päässä sijaitsevan Kuopio-hallin kanssa.

Kulttuurihistoria näkyy asuntoalueella hyvin. Tätilän talokokonaisuus, vanha ruutikellari ja Konttila ovat tärkeitä osia Kuopion historiassa ja kertovat elävästi vanhasta ajasta.

Itä-Puijon alueella asuu tällä hetkellä noin 3000 asukasta (vuonna 2015). Väestönkehitys jatkuu positiivisena Pihlajalaakson rakentumisen ansiosta. Tällöin asuntoalueelle saadaan nuoria ja lapsiperheitä. Asukkaiden keski-ikä on 43 vuotta.

Lue lisää Kuopion kaupunginosista

Vieraile Kuopion kaupungin sivuilla

Katso joukkoliikenteen aikataulut ja reitit vilkku.kuopio.fi -sivustolta

Käy tutustumassa asukasyhdistyksen toiminta-alueeseen karttapalvelussa

Käy tutustumassa Kuopion tilastoihin

Käy tutustumassa Kuopion APOLI-ohjelmaan

Kommentit on suljettu