Ulkoilu ja liikunta

Itä-Puijon alueella on erinomaiset ulkoilumahdollisuudet. Vieressä sijaitseva Puijo antaa monipuolisia mahdollisuuksia liikunnan ja esimerkiksi lenkkeilyn harrastamiselle. Puijon monipuoliset lenkkipolut ulottuvat osittain myös asuinalueen keskelle ja esimerkiksi Inkilänmäeltä on mahdollista lähteä hiihtäen Puijolle.

Asuinalueilla on myös erilaisia puistoja, yhteensä kolme. Inkillänpuisto ja Rastaanpuisto sijaitsevat Inkilänmäellä ja Pihlajalaakson keskuspuisto on rakenteilla. Inkilänmäellä sijaitsee myös koirapuisto, joka on ahkerassa käytössä.

Onko sinulla ehdotus asuinalueen ulkoilupaikkojen kehittämiseen? Tai kysymys tai kommentti koskien ulkoilupaikkoja? Ota yhteyttä palautelomakkeen kautta ja viedään asiaa tarvittaessa kaupungille eteenpäin.


Puijon alue ympäristöineen käsittää 660 hehtaaria

Alueella on puisto-, ulkoilu-, virkitys-, maisema- ja suojapuustometsiksi sekä luonnonsuojelualueiksi luokiteltuja metsiä. Nämä ovat tärkeitä asumisviihtyvyyden ja jokapäiväisen virkistäytymisen kannalta. Metsät ovat myös keskeisiä kaupunkikuvan kannalta. Alueella on runsaasti rakennettuja luonto- ja ulkoilupolkuja, jotka ovat vilkkaassa ulkoilukäytössä. Metsät ovat myös suosittuja marjastus- ja sienestysmaastoja.

Puijon Julkulanmäelle ulkoilureitin alapuolelle on tehty maisema-avaus kohti Pohjois-Kallaveden saaristoa. Näköalapaikalla on laavu jonka varustuksina on nuotiopaikka, kompostikäymälä ja liiteri.

Alueella on myös Iso-Valkeisen urheilukalastuspaikka ja lammen rannalla Kallantien läheisyydessä huollettu laavu tulentekopaikkoineen sekä erillinen nuotiopaikka vastarannalla.

Puijon alueen kartat:

(Lähde: Kuopion kaupunki)

Puijon alueesta löytyy lisätietoa osoitteesta http://puijo.kuopio.fi/.


Puistot

Itä-Puijon alueella on hyvät mahdollisuudet olla lasten kanssa ulkona, sillä alueella on kaksi leikkipuistoa, Rastaanpuisto ja Inkilänpuisto. Rastaanpuiston yhteydessä on valaistu kenttä, joka jäädytetään talvisin, jolloin siellä voi luistella. Inkilänpuisto sijaitsee Inkilänmäen toisella puolella ja sen vieressä on koirapuisto.

Pihlajalaaksoon on suunnitteilla uusi puisto. Siitä tiedotetaan myöhemmin lisää.

Puistot_kartta

Inkilänmäki-Peipposenrinne-alueen puistot.

Rastaanpuisto Inkilänpuisto ja koirapuisto

Kartalla olevaa punaista palloa napsauttamalla pääset katsomaan lisätietoja kyseisellä paikalla olevasta puistosta kaupungin internetsivuilta.

Kommentit on suljettu