Ulkoilu ja liikunta

Itä-Puijon alueella on erinomaiset ulkoilumahdollisuudet. Vieressä sijaitseva Puijo antaa monipuolisia mahdollisuuksia liikunnan ja esimerkiksi lenkkeilyn harrastamiselle. Puijon monipuoliset lenkkipolut ulottuvat osittain myös asuinalueen keskelle ja esimerkiksi Inkilänmäeltä on mahdollista lähteä hiihtäen Puijolle.

Onko sinulla ehdotus asuinalueen ulkoilupaikkojen kehittämiseen? Tai kysymys tai kommentti koskien ulkoilupaikkoja? Ota yhteyttä palautelomakkeen kautta ja viedään asiaa tarvittaessa kaupungille eteenpäin.

Tutustu puistoihin osoitteessa https://www.kuopio.fi/puistot-ja-viheralueet.


Puijon alue ympäristöineen käsittää 660 hehtaaria

Alueella on puisto-, ulkoilu-, virkitys-, maisema- ja suojapuustometsiksi sekä luonnonsuojelualueiksi luokiteltuja metsiä. Nämä ovat tärkeitä asumisviihtyvyyden ja jokapäiväisen virkistäytymisen kannalta. Metsät ovat myös keskeisiä kaupunkikuvan kannalta. Alueella on runsaasti rakennettuja luonto- ja ulkoilupolkuja, jotka ovat vilkkaassa ulkoilukäytössä. Metsät ovat myös suosittuja marjastus- ja sienestysmaastoja.

Puijon Julkulanmäelle ulkoilureitin alapuolelle on tehty maisema-avaus kohti Pohjois-Kallaveden saaristoa. Näköalapaikalla on laavu jonka varustuksina on nuotiopaikka, kompostikäymälä ja liiteri.

Alueella on myös Iso-Valkeisen urheilukalastuspaikka ja lammen rannalla Kallantien läheisyydessä huollettu laavu tulentekopaikkoineen sekä erillinen nuotiopaikka vastarannalla.

Tutustu Puijon alueen karttoihin Kuopion kaupungin sivustolla.

Kommentit on suljettu