Kaupunkiviljely

Yhteisöllistä kaupunkiviljelyä Inkilänmäellä kesällä 2018

Kuopion Inkilänmäellä kokeillaan yhteisöllistä kaupunkiviljelyä tulevana kesänä. Kokeilun tavoitteena on esimerkin voimin edistää kaupunkiviljelyä, sekä ohjata viljelemään ja käyttämään satoa resurssiviisaasti. Kokeilussa korostuu yhteiskehittäminen ja osallisuus. Asukkaita toivotaankin rohkeasti tulemaan mukaan toimintaan.

Viljelykohde perustetaan Tätilän pihapiiriin (Inkiläntie 7b). Pihaan nikkaroidaan yhdessä kasvilaatikoita, joissa kasvaa kesän aikana monenlaista hyötykasvia. Kesän aikana kohteessa järjestetään kaikille avoimia tilaisuuksia, joissa annetaan käytännön neuvontaa ja opastusta. Ensimmäinen tilaisuus on viljelmän perustaminen 28.5. klo 14-18.

Kokeilun toteuttaa Savon Martat yhteistyössä Itä-Puijon asukasyhdistyksen, Kuopion Puutarhaseuran ja Hyötykasviyhdistyksen Kuopion osaston kanssa. Kokeilu on yksi Kiertotalouden ja resurssiviisauden toteuttaminen Pohjois-Savossa (KierRe) –hankkeen kokeiluista.

www.martat.fi/marttapiirit/savo/kaupunkiviljelya-inkilanmaella
www.facebook.com/kaupunkiviljelya

Lisätiedot

Savon Martat ry
Tiina Ikonen
tiina.ikonen(at)martat.fi
puh. 050 3394 262


Tapahtumat ja tilaisuudet

Tule tutustumaan ja hakemaan ideoita, yhdessä tekemään ja oppimaan. Avoimissa tilaisuuksissa käytännön neuvontaa ja opastusta.

  • ma 28.5. klo 14-18 Laatikkoviljelmän perustaminen
  • ti 12.6. klo 17-19 Mitä viljelylaatikoissa voi kasvattaa? Kylvetään ja istutetaan, kitketään ja harvennetaan. Tutustutaan kompostointiin ja kateviljelyyn. Kaupunkiviljelijäkin kierrättää.
  • to 12.7. klo 17-19 Herkutellaan tuoreella sadolla pitkin kesää – näin käytät ja säilöt. Tunnetko kirvat ja kirpat, etanat ja kotilot? Tuholaisten häätöä ja lisälannoitusta luonnonmukaisin keinoin.
  • su 12.8. klo 10-14 Perinnepäivänä esillä perinnekasveja, tutustutaan ja maistellaan. Pavut ja herneet, ihanat yrtit.
  • ke 12.9. klo 17-19  Sadonkorjuutapahtumassa juhlan tuntua ja sadon tuoksuja. Pieniä maistiaisia ja säilöntää. Kaikki sato tarkkaan talteen. Oman puutarhan ylimääräistä satoa voi tuoda vaihdettavaksi.

Alueeseen voi tutustua myös itsenäisesti. Kiinnostuitko enemmän, tule mukaan viljelyryhmään.

Kommentit on suljettu